KATEKIZEM KATOLIKE CERKVE PDF

Kompendij družbenega nauka Cerkve (The Compendium of the Social Doctrine of the Katekizem katoliške Cerkve (Catechism of the Catholic Church). Katekizem katoliške Cerkve za mlade – čez nekaj tudi v slovenščini!! (knjiga, ne video:)). YouCat: v slovenščini ; katekizem Katoliške Cerkve za mlade. Front Cover. Ecclesia Catholica. Slomškova Založba, – pages.

Author: Felkis Doll
Country: Estonia
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 12 November 2012
Pages: 397
PDF File Size: 15.4 Mb
ePub File Size: 14.28 Mb
ISBN: 456-3-86756-420-9
Downloads: 37509
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dojas

Zato ker je Bog sam avtor Svetega pisma: Njihova skupna poteza je zbranost srca.

Katekizem Katoliške cerkve

Iz imena Kristus smo prejeli ime kristjani. Katero merilo zagotavlja edinost v mnogovrstnosti? The Church holds the Blessed Virgin Mary in special regard.

Ta zakrament more prejeti vernik, ki se znajde v smrtni nevarnosti zaradi bolezni ali starosti. Sestavljen je iz treh stopenj, ki so nenadomestljive za organsko zgradbo Cerkve: Starozavezna postava je sveta, duhovna in dobra. Namen zasebne lastnine je zagotavljati svobodo kateklzem dostojanstvo posameznih oseb. V zakramentalnem opravilu so dejanja in besede tesno med seboj povezani.

  AKADEEMILINE TEST PDF

Kako se obhaja ta zakrament? Glej, dekla sem Gospodova, — zgodi se mi po tvoji besedi. Kdo dopolni te predpodobe? Kaj so sakralne stavbe? Kdo je delivec birme? Karizme so posebni cerkev Svetega Duha, podeljeni posameznikom za blagor ljdi, za potrebe sveta in zlasti za graditev Cerkve. Stara zveza pripravlja Novo in Nova dopolnjuje Staro: Bog “je Ljubezen” sam v sebi 1 Jn 4,8.

Please choose whether or not you want other users to be able to see on your profile that this library is a favorite cerkev yours. Tako je svoji Cerkvi zaupal spomin svoje smrti in svojega vstajenja.

Zakaj obstaja zakrament sprave po krstu? Led by the Pope, it defines its mission as spreading the gospel of Jesus Christ, administering the sacraments and exercising charity. Vsaka stvar dolguje svoj obstoj Bogu, od katerega prejema svojo lastno dobrost in popolnost, svoje lastne zakone in svoje lastno mesto v vesolju.

Catechism of the Catholic Church – Wikidata

Kaj je hvalna molitev? Kaj terja Gospod od vsake osebe glede miru?

  LEY NO 28194 PDF

Zakaj je Cerkev ena? Ne bo imelo konca. Jezus ga imenuje tudi: To delajte v moj spomin. Katere so glavne sestavine pogreba? Toda “Kristus nas je oprostil za svobodo” Gal 5,1.

Kaj pomeni ime “Jezus”?

Your request to send this item has been completed. Kdo je Sveti Duh, ki nam ga razodeva Jezus Kristus?

Bila je pripravljena v stari zavezi z izvolitvijo Izraela, znamenjem prihodnjega zbiranja vseh narodov. Kako naj beremo Sveto pismo? Kako je sestavljena Gospodova molitev?

Katekizem Katoliške cerkve – Kompendij

Kaj je storil Bog po prvem grehu? Veruj v enega Boga! Kako je Jezus molil v svojem trpljenju? Za kaj prosi Cerkev z besedami: Je “postava svobode” Jak 1,25ker nas nagiblje, da delujemo spontano na pobudo ljubezni.